Zdravotní židle Adaptic pro home office

[no_pagination]
Řada profesí má možnost větší či menší část pracovní agendy řešit z domova. V současné době je takový stav ideální a doporučený. Nejen, že ušetříte čas dojížděním, můžete si efektivně rozvrhnout povinnosti služební s povinnostmi vůči dětem a domácnosti, navíc se můžete spolehnout na zázemí bezpečného prostředí. Překážkou v soustředěné práci je však často nevhodné základní vybavení. Opravdu se dokážete soustředit na práci u kuchyňského stolu nebo v křesle v obýváku? Udělejte pro svou práci, a hlavně pro své zdraví, jednu důležitou věc. Vybavte si dobře pracovní místo.

Home office neznamená velkou investici ani stavební úpravy

Efektivní práci podporuje pravidelný řád a kvalitní zázemí. Pokud se budete choulit s počítačem na klíně v čalouněném křesle, budete muset vynaložit mnohonásobně větší energii pro soustředění a večer pocítíte nepříjemné následky špatného sezení i bolestmi zad nebo hlavy.

Nemusíte ale ani řešit přístavbu domu nebo pronájem vedlejšího bytu, abyste si mohli vytvořit příznivé klidné pracovní prostředí. Home office vyžaduje relativní minimum – neobejde se však bez kvalitní židle. Zapomeňte na to, že si vyberete v katalogu prodejce s nábytkem první levnou kancelářskou židli na kolečkách a bude vyhráno. Neušetříte o moc víc, a naopak si přiděláte starosti s horším zdravotním stavem, respektive se stavem svých zad. Správná pozice při sezení musí zapojit svaly zádové i břišní. Střed těla musí podporovat přirozené zakřivení páteře i správné posazení ramen a hlavy. Ruku na srdce, kdo z dospělých si nenese řadu zlozvyků a dokáže správnou pozici udržet bez nepříjemných pocitů nebo bolesti? A špatná kancelářská židle vás jen podpoří ve starých špatných zvycích.

Kvalitní židle je naprostým základem

Do správné pozice vás však může usadit zdravotní židle Adaptic. Znáte ten pocit, kdy si dáte záležet a narovnáte se opravdu do správné pozice? Připadá vám, že vás vše bolí a připadáte si strašlivě křečovitě a nepřirozeně? Tak zdravotní židle tenhle problém umí dokonale odbourat.

Zdravotní židle využívá speciálně navrženou konstrukci, která podpoří vzpřímené držení těla a rozloží zátěž po celé délce páteře. S usednutím do kvalitní židle pocítíte okamžitou úlevu a co víc, zjistíte, že i po několika hodinách práce třeba na počítači jste stále schopni v žádané správné poloze vydržet.

Jednotlivé mechanismy podporují části těla a tvoří dokonalou souhru. Výkyvný sedák posiluje a zapojuje svaly bederní a pánevní, pružná opěrka zad formuje a zpevňuje střed těla, opěrka hlavy nebo rukou upevňuje správnou pozici hlavy bez předsouvání a nadměrné zátěže krční páteři.

Soustřeďte se na práci a udělejte si pohodlí

Může to zní banálně, ale i metr čtvereční, kterým si vyhradíte stálé pevné místo, vám dokáže zajistit mnohonásobně větší efektivitu v práci. Zdravotní židle vás pevně podepře, ale zároveň bude nenápadně podněcovat svalové skupiny jak v zádech, břichu i ve středu těla k neustálé aktivitě. Výsledkem bude dobrá nálada, větší výkon a také lepší fyzická kondice. Na pohyb jako takový nemůžete zapomenout, dalším správným krokem je po práci vyrazit na procházku, jít si zaběhat nebo třeba vyrazit na krátkou projížďku na kole.

Většinu pracovního týdne však chtě nechtě trávíme vsedě a je zásadní takový časový rozsah pokrýt správným vybavením. Kvalitní zdravotní židle zafunguje hned v několika zásadních rovinách – jako prevence špatného držení těla, účinná pomoc proti časté bolesti hlavy nebo zad, i jako jasně vytyčené zázemí spojené se soustředěnou prací.