David Hampl
25 července, 2022
, ,

Cuketová sezóna je v plném proudu, k tomu letošní teplé počasí přeje nebývale velké úrodě, receptů na přípravu této zeleniny tak není nikdy dost. Velkou výhodou cuket je jejich neutrální chuť, lze ji tam zkombinovat s mnoha různými přísadami a dodat tak zelenině na rozmanitosti. Cuketové řízečky v těstíčku jsou skvělou volbou pro milovníky smažené cukety, chuť tykve nadto výtečně doplní chutný sýr. Stačí pak jen připravit koprovo-česnekový dip a o chuťovou extázi není nouze!

Ingredience

Co budete na přípravu cuketových řízečků v sýrovém těstíčku potřebovat? Připravte si:

  • menší cukety – 2 ks
  • tvrdý sýr – 125 g
  • vejce – 4 ks
  • mletá paprika – 1 lžička
  • provensálské bylinky – 1 lžička
  • strouhanka – 100 g
  • hladká mouka – 50 g
  • sůl – podle chuti
  • mletý pepř – podle chuti
  • slunečnicový olej – dle potřeby

Postup přípravy

Omyté cukety osušte a na prkénku podélně rozkrojte nožem. Poté je jemně naklepejte paličkou na maso, ale opravdu jen symbolicky.

https://sovkusom.ru/

Osolte a nechte cuketu vypotit, poté otřete vodu papírovou utěrkou, znovu osolte a opepřete, nechte chvilku odležet při pokojové teplotě.

https://sovkusom.ru/

V hlubokém talíři smíchejte mouku se strouhankou. Do druhé misky rozklepněte vejce, osolte, opepřete, přidejte bylinky a koření. Nastrouhejte sýr najemno a přidejte do vaječné směsi. Nyní je čas na obalování cuket.

https://sovkusom.ru/

Polovinu cukety obalte ve strouhankové směsi, poté ve vaječné se sýrem. Postupujte s dalšími cuketami obdobně. Mezitím si rozpalte rostlinný olej v pánvičce a na mírném plamenu osmahněte do zlatova z obou stran. Pro odsátí přebytečného tuku pokládejte usmažené cukety na papírový ubrousek.

https://sovkusom.ru/

Během smažení ještě připravte dip ze zakysané smetany, do které přimíchejte lžíci majonézy. Oloupejte česnek a prolisujte jej do směsi. Na závěr přidejte omytý a najemno nasekaný čerstvý kopr a dobře zamíchejte, můžete podávat.

https://sovkusom.ru/

Zdroj: sovkusom.ru

Sdílejte článek