Dieta pro všechny, kdo mají problémy se štítnou žlázou!

Problémy se štítnou žlázou nesmíte ignorovat. Hodně lidí začne přibírat na váze. Znovu ji snížit nebude jednoduché, ale není to nemožné. Lékař vám může samozřejmě nasadit nějaké léky, ale zdravý životní styl je vždy tou nejlepší věcí, kterou pro sebe můžete udělat. Proto se podíváme na některé návyky a potraviny, které pro vás budou přínosné, pokud máte potíže se štítnou žlázou.

Méně cukru a komplexní sacharidy

V první řadě radikálně snižte množství cukru, který konzumujete. Slazené pití, jídlo s bílou moukou, rafinovaný cukr nebo kupované cereálie k snídani by měli být minulostí. Místo toho začleňte do svého jídelníčku neslazené cereálie, syrové ovoce, hnědou rýži a celozrnné produkty. Komplexní sacharidy totiž vydrží v těle mnohem déle než jednoduché cukry.

irecept.cz

Pravidelný pohyb

Tohle při hubnutí nikoho nepřekvapí, ale pohyb je velmi důležitý. Stačí, když půjdete na dlouhou procházku nebo budete cvičit alespoň dvakrát až třikrát v týdnu. Nezáleží na tom, jestli půjde o běhání, plavání, HIIT kardio nebo posilování s činkami. Záleží pouze na tom, co vám bude vyhovovat nejvíce a bude vás to vážně bavit. To je možná to nejdůležitější, protože jinak u toho nezůstanete.

Čtěte také: Matka vyfotila svého syna a dostala šílenou zprávu!

Kokosový olej a oříšky

Kokosový olej obsahuje hodně zdravých tuků, které jsou pro vaše tělo dobré. Navíc zlepšují funkci štítné žlázy. Jestli chcete podpořit svůj metabolismus, dejte si trochu kokosového oleje 20 minut před jídlem nebo ho používejte při vaření a pečení. Ořechy, semínka, jablečný ocet a tučné ryby také hodně pomohou, protože obsahují omega-3 mastné kyseliny.

Dezerty

Na internetu najdete hodně receptů na zdravé a chutné dezerty. Jestli máte chuť na sladké, nemusíte si dávat klasické dezerty. Zdravé dezerty jsou velmi lehké, podpoří hubnutí při potížích se štítnou žlázou a zároveň si pochutnáte na sladkém. Místo umělých sladidel můžete používat přírodní varianty, jako je med, agávový sirup nebo jiné druhy rostlinných sirupů.

Zdroj: irecept.cz