Když ochutnal tlačenku z obchodu, přišla mu natolik odporná, že ji musel vyhodit. Tak si koupil jednotlivé ingredience a raději si připravil domácí variantu. Nyní odhalil svůj recept. Je překvapivě jednoduchý

Domácí tlačenka je lahůdka, po které se sbíhají sliny každému milovníkovi masa, uzenin a jiných podobných výrobků. Samozřejmě, že se nejedná o úplně nejzdravější stravu, ale proč si občas neudělat radost něčím opravdu dobrým. Taková poctivě udělaná domácí tlačenka potěší každého gurmána. Když si k ní navíc otevřete třeba jedno orosené, bude chuťový zážitek maximální. Pokud byste si rádi domácí tlačenku udělali, ale nevíte, jak na to, jste na správném místě. Máme pro vás recept, který jistě zvládnete. Buďte si jistí, že vám tato tlačenku bude hodně chutnat a potěší chuťové pohárky všech okolo.

Poctivá domácí tlačenka

Poctivě udělaná domácí tlačenka je opravdovou slastí pro všechny její milovníky. Od teď už nebudete muset čekat jen na zabijačku nebo se spoléhat na tlačenku z obchodu. Bude vám bohatě stačit nakoupit si potřebné suroviny a tlačenku si udělat v pohodlí domova. Surovin je potřeba pár a recept je opravdu velmi jednoduchý. Dosáhnete velmi jemné chuti, kterou byste v obchodě hledali velmi těžce. K výrobě nebudete potřebovat žádný speciální materiál, stačí jen pár základních surovin.

Ingredience a suroviny

Nyní se podíváme na ingredience a suroviny, které budete k výrobě potřebovat: vepřové maso (zhruba 2 kg-nožky, kolena, jazyky atd.), 4 stroužky česneku, 1 čajovou lžičku majoránky, ½ čajové lžičky mletého kmínu, 1 lžičku sladké papriky, želatinu, sůl a pepř. S pomocí těchto ingrediencí připravíte skvělou tlačenku, kterou si všichni zamilují.

Čtěte také: Tradiční italský citrónový koláč: Na vrch se navrství bílková pěna lehká jako obláček, ze kterého vzniknou sladké pusinky, a uvnitř naleznete famózní sladko-kyselý krém!

Maso musí jít od kosti

Kousky masa dejte do misky a pořádně je očistěte od chlupů. Zalijte je vodou a dejte vařit. Vařte nejméně dvě hodiny, dokud maso nebude odpadávat přímo od kosti. Jakmile bude maso dovařeno, nakrájejte ho na menší kousky a vložte do mísy. Přidejte prolisovaný česnek a koření a pořádně zamíchejte. Zalijte šťávou z masa a přidejte želatinu. Do směsi můžete také přidat trochu sýra. Nakonec směs vložte do tlačenkových střev, zavažte a dejte do lednice na nejméně 6 hodin, ideálně přes noc. Pak už jen stačí nakrájet, přidat cibuli, chleba a můžete se dát do jídla.