Pečená řepa s česnekem od Jamieho Olivera

Reklama

Červená řepa sice nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ale někteří lidé ji mají velmi rádi. Jestli mezi ně patříte a oceňujete také její zdravotní přínosy, připravte si ji podle dnešního receptu. Snadno ji využijete jako přílohu ke grilovanému masu nebo do lehkého salátu. A navíc se jedná o recept podle slavného kuchaře Jamieho Olivera, takže si zaručeně pochutnáte.

Co budete potřebovat?

Reklama

Na výrobu této skvělé přílohy potřebujete jen pár věcí. Základem je syrová řepa, kterou snadno najdete v každých potravinách. Postupujte krok za krokem a brzy si užijete jedinečnou zeleninovou přílohu u svého masa. K letnímu grilování jde o skvělou možnost, ale pochutnáte si na ní také v zimě. V obou případech vám dodá energii, vitamíny a živiny do těla. Na výrobu potřebujete:

  • červená řepa – 500 gramů,
  • česnek – 1 hlávka,
  • sůl – podle chuti,
  • majoránka – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • olivový olej – 6 lžic,
  • balzamikový ocet – 3 lžíce.
Shutterstock

Pracovní postup

Červenou řepu důkladně očistěte a nakrájejte na měsíčky. Připravte si zapékací mísu a vyložte ji alobalem. Nezapomeňte ho použít dostatek, aby pokrýval také stěny mísy. Do mísy poté vložte nakrájenou řepu, neoloupané stroužky česneku a vše dochuťte solí, pepřem a majoránkou. Použít můžete také další koření nebo bylinky, které máte rádi. Nakonec řepu pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem. Nyní musíte udělat nejdůležitější část receptu.

Shutterstock
Reklama

Na červenou řepu položte další kus alobalu a konce zahněte na stěnách zapékací mísy. Musíte získat malý a uzavřený balíček, ve kterém bude řepa uzavřená jako v malém skleníku. Je to velmi důležité, protože tímto způsobem šťáva, chuť i vůně zeleniny zůstane uvnitř a o nic nepřijdete. Troubu si předehřejte na 200 stupňů a červenou řepu pečte po dobu 60-90 minut. Po upečení musí být řepa krásně měkká. Takto připravenou ji můžete podávat jako přílohu k masu. Dobrou chuť!

Zdroj: irecept.cz

Reklama