Takto uděláte nejlepší smaženou cuketu

Kombinací, které můžete z cuket připravit, je nespočet, ale nejlepší jsou ty smažené. Příprava je velmi jednoduchá a pokrm obohatíte, když do vaječné směsi přidáte nastrouhaný tvrdý sýr.

Co je také důležité, s moukou byste to neměli přehánět, stačí jen jedna lžíce.

Co budete potřebovat?

Dvě cukety, 100 g tvrdého sýra, tři vejce, jedna lžička feferonky, půl lžičky sladké papriky, pepř, půl – podle chuti,, lžička bazalky, sůl podle chuti, 100 g, strouhanky lžíce mouky.

Čtěte také: Germknödel aneb výborný knedlíček s vanilkovým extraktem a mákem

Pracovní postup:

Cuketu oloupeme a podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 15 minut odstát. Do vajec přidáme koření a dobře je rozšleháme, poté přidáme předem připravený nastrouhaný tvrdý sýr.

Strouhanku smícháme s moukou a obalíme v ní cuketu, poté je vložíme do vaječné směsi, smažíme na dobře rozehřátém oleji, poté vyjmeme na utěrku, aby dobře okapala.

Video recept: