Jedním z nejdůležitějších orgánů lidského těla je srdce. Neustále pracuje a posílá do všech koutů životadárnou tekutinu – krev. Co by se stalo s našim tělem, kdyby srdeční funkce přestaly správně fungovat nebo se jen rapidně snížila činnost? Zřejmě bychom měli zaděláno na pořádný problém. Jednoduše řečeno, šlo by nám o život. Nad 82letým mužem, kvůli onemocnění srdce, lékaři už zlomili téměř hůl. Muž si nicméně k uzdravení srdce pomohl sám i bez pomoci lékařů. Jak to dokázal? Stačila sklenice mrkvové šťávy.
Jak to všechno začalo?
82letý muž, kterému lékaři diagnostikovali srdeční poruchu, užíval přemíru léků, na které si časem vytvořil závislost, a to vedlo zároveň k dalším zdravotním komplikacím. Jeho srdce přestalo správně pracovat a srdeční činnost se snížila na pouhých 13 %. Po nějaké době mu dokonce začaly selhávat ledviny a podle lékařů už nešlo s jeho vážným zdravotním stavem nic dělat. Začaly tak nejhorší chvíle jeho dosavadního života.
Celé dny proležel slabý v bolestech, nemohl jíst a dělalo mu velké problémy jít například i na záchod. Jeho rodina byla zoufalá a pomalu se začala připravovat na nejhorší. Po pár náročných dnech dostal muž chuť na sklenici mrkvové šťávy a požádal o ni vnuka. Vnuk bez váhání odběhl a za chvíli byl zpět s plnou sklenicí oranžového nápoje. Chvíli na to se stalo něco neuvěřitelného. Ozvala se u něj malá potřeba, a dokonce se mu časem vrátila i chuť k jídlu.
Zázračná síla mrkvové šťávy
Během jednoho týdne pravidelného pití mrkvové šťávy se jeho stav neuvěřitelně zlepšil. Muž začal cítit přívaly nové energie, zlepšil se mu krevní tlak a jeho moč byla čistější. Dokonce i barva obličeje se zlepšila. Stačilo, aby mrkvovou šťávu pil 3 x denně. Lékaři byli z jeho stavu překvapení a po krátké době ho z nemocnice propustili. V současné době se muž cítí nejlíp za posledních pár let. Mrkvová šťáva umí evidentně zázraky.
Zdraví versus šťáva z mrkve
Vliv mrkve na lidský organismus je ohromný. Podle Amerického ministerstva zemědělství pomáhá snižovat riziko obezity, odstraňuje problémy s ledvinami, chrání srdce a cévy, a v neposlední řadě pomáhá léčit rakovinu. Největší pozitivní účinky mrkve se připisují následujícím vitamínům:
-
vitamin A
-
vitamin C
-
vitamin K
Vitamin A působí podle odborných publikací pozitivně na nemoci srdce. Předchází tvrdnutí a kornatění cévních stěn a zmírňuje stres, který může vést až k srdečnímu selhání. Podobnou funkci má také vitamin C, který snižuje riziko srdečních onemocnění. Stačí jedna sklenice mrkvové šťávy a tělo získá až 10 % doporučené denní dávky tohoto vitaminu. Vitamin K pomáhá bránit tvorbě krevních sraženin a předchází tak vzniku srdečního infarktu a mozkové příhody.