Jak pečovat o nehty, abyste se za ně nemuseli stydět

Většina lidí nepřikládá vzhledu nehtů velkou váhu, čímž si velmi škodí. Pokud si myslíte, že vám na ruce nikdo nekouká, tak jste omylu. Nepěkné nehty jsou nejen odrazem celkové stavu organismu. Dokážou pokazit první dojem a nepomůže vám ani úsměv na tváři a perfektní outfit.

Jen si představte člověka s krásnými nehty, které září zdravím. Potom si vybavte sebe s olámanými a okousanými nehty pokryté skvrnami. Přiznejte si, že to není v pořádku.

Klíčem k úspěchu jsou vitamíny

Správná péče o nehty je zásadní. Stejně jako jiné části těla potřebují i nehty výživu, díky níž budou pružné, pevné a lesklé. S tím souvisí dostatečný příjem vitamínů, jako jsou vápník a železo. Nehtům prospívají i slunečnicová semínka a obilné klíčky, ale také pokrmy obsahující játra, vejce či ryby. Pokud si nejste jistí, zda je váš jídelníček pestrý, dopřejte si vhodný doplněk stravy. Speciální péči si zaslouží i kůžička kolem nehtů, tu potírejte olivovým olejem anebo si kupte krémy nadopované ideální výživou. Podívejte se na Notino a sledujte produkty, které jsou pro nehty a jejich okolí nepostradatelné. Účinek poznáte již po pár použitích.

Pár tipů pro péči

I když to zní nudně, nehty na rukou a nohou jakožto i pokožku byste měli hydratovat, a to nejlépe každý den. Nehty si stříhejte zejména po koupeli, kdy jsou pružné a kůžička je změklá. Mějte na paměti, že nevzhledná kůžička se nikdy nestříhá! Samotné stříhání nehtů je správné do obloučku, nikoliv rovně. Zkracování nehtů nenechávejte na poslední chvíli, ideální je týdenní zastřihávání. Dopřejte svým nehtům ochranu při domácích pracích a v případě lámavosti je nasyťte vitamíny a speciálními krémy anebo oleji.

Kousání nehtů je noční můra

Patříte-li k nešťastníkům, kteří mají zlozvyk jménem kousání nehtů, zbavte se ho! Jak už to tak bývá, vše se odehrává v hlavě. Kousání nehtů vás přepadne, když jste nervózní a bojíte se. Jako první odbourejte stres a buďte trpěliví. Nebude to snadná cesta, ale pevná vůle je jediná účinná cesta.