Dámské tašky přes rameno – jak vybrat praktický a elegantní kousek?

Kabelky a tašky přes rameno jsou nepostradatelným doplňkem, bez kterého si nejedna žena neumí představit vyjít z domu. Aby ne, kromě elegantního kousku, který doplní váš outfit, je to i pomocník praktický. Větší i menší kabelky vám umožní mít při ruce neustále vše, co můžete potřebovat. Jak vybrat tašku pro slavnostnější příležitosti, jen tak do města a nebo někam, kde ležérnost hraje hlavní roli? Pojďme si jednotlivé druhy v našem kabelkovském průvodci představit.

Tašky a kabelky přes rameno jsou víc než jen pouhým módním doplňkem. Samozřejmě, doplňují náš outfit, díky nim se cítíme dobře, také nám ale umožňují mít volné ruce. Prakticky totiž pojmou (téměř) vše, co od nich požadujeme. Záleží na výběru správného kousku. 

Dámské tašky přes rameno a kabelky můžete nosit k jakémukoliv oblečení, jsou totiž dostupné v širokých variantách střihů i provedení. Vždycky je tak můžete nakombinovat ke konkrétnímu outfitu nebo příležitosti. Parametrů, které ovlivní váš výběr, je ale více. Pojďme si je shrnout v přehledných bodech. 

Barva a materiál kabelky

Nejvíce vzhled určuje právě barva a materiál kabelky. Od toho se odvíjí i další podstatná část jejího nošení: S čím ji sladit. Tašku přes rameno můžete kombinovat pro různé příležitosti, obecně se dá sladit se stejným odstínem pásku i bot.

S klasickými barvami nikdy chybu neuděláte – dobře se kombinují černé, šedé, hnědé nebo bílé kousky. Pokud hledáte kabelku, kterou budete moci zkombinovat s každým outfitem, pak je to skvělá volba. Na své si přijdete ale i v případě, že máte rádi extravagantnější barvy. Barevná kabelka vašemu outfitu dodá jiskru a neotřelost. Vybírejte zkrátka takovou, se kterou si budete rozumět.

Kvalitní kabelky pořídíte z kůže, navíc vám dlouho vydrží a snesou i větší zátěž. Syntetické textilní kabelky mohou mít kratší životnost, na druhou stranu nejsou tolik náročné na údržbu a častokrát bývají provedením i vzhledem k nerozeznání od kabelek kožených.

Kabelky podle příležitosti

Se vzhledem kabelky jde ruku v ruce i to, pro jakou příležitost si ji vybíráte. Jiné parametry očekáváte od kabelky, kterou si plánujete pořídit k večerním šatům, jinou od kabelky do práce, která musí pojmout notebook i svačinu. Vybírat můžete:

  • klasické univerzální kabelky
  • extravagantní kabelky
  • sportovní kabelky s delšími popruhy
  • menší psaníčka 
  • business kabelky

Vyberte si svůj trendy kousek

Stejně jako existují nadčasové kousky, které můžete nosit roky, i každá sezóna přináší neotřelé a rozdílné trendy, které se proměňují a někdy i v čase vracejí. Jaké jsou trendy frčí letos?

Mezi nestárnoucí druhy patří kabelky s kovovými řetízky. Zabodujete ale i s tzv. kyblíkovými kabelkami (bucket bag), které využijete do města i na fesťák. 

Mezi populární letní materiály kabelek patří ratan, proutí nebo korálky. Skvěle se dají kombinovat s letními sandálkami či espadrilkami. Třešničkou na dortu je pak slaměný klobouk.

Uniknout by vám neměly ani průhledné kabelky. Samozřejmě, nejsou pro každého. Na druhou stranu průhledné kabelky nebo brašny z PVC představují ideální doplněk pro někoho, kdo (doslova) nemá co skrývat. 

Cross-body kabelky jsou většinou menší kabelky, které jsou přizpůsobené tomu, že se nosí křížem přes tělo. Pro léto jsou ideální, ale myslete na to, že nepojmou zase tolik věcí. Na druhou stranu základ, jako je peněženka, mobil nebo klíče, schovají hravě. Některé modely navíc mají i odepínací popruh, takže můžete obměňovat i způsob jejich nošení. 

Kabelek je zkrátka celá řada a věříme, že i vy si najdete tu svou. Ať už následujete módní trendy, vybíráte si léty prověřenou klasiku nebo dáváte přednost spontánnímu rozhodování. Tak kabelku na to.