Tak tomuto dezertu neodoláte! Již při prvním pohledu si ho zamilujete! Jedná se o skvělou kombinaci velice populárních sušenek Reese’s a klasického cheescaku! Pokud chcete na své blízké zapůsobit, pak určitě neváhejte a připravte jim tento neodolatelný dezert!
Co budete potřebovat?
- 20 máslových sušenek
- 6 PL másla, rozpuštěného
- 2 (8 oz) blokuje smetanový sýr, změkčený
- 1/2 šálku cukru
- 2 velké vejce
- 2/3 šálku krémového arašídového másla
- 1/2 ČL čistého vanilkového extraktu
- špetku soli
- 30 mini sušenek Reese’s nasekaných nadrobno a 16 mini sušenek Reese’s rozkrojených na polovinu
- 3/4 šálku horké smetany
- 2 šálky čokoládových lupínků (čokoládu)
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C a pečící formu si vyložte fólií.
- Rozdrťte nadrobno máslové sušenky, které poté smíchejte s rozpuštěným máslem. Takto připravenou směs udusejte na dno pečící formy.
- Teď přichází na řadu příprava cheescake vrstvy. Ve velké misce si smíchejte smetanový sýr, cukr, vejce, arašídové máslo, vanilku a sůl. Jako poslední ingredienci přimíchejte sušenky Reese’s.
- Pečte až 40 minut.
- Poté nechte vychladnout a připravte si ganache. Horkou smetanou přelijte čokoládové lupínky (čokoládu) a nechte takto odstát po dobu 3 minut. Potom důkladně promíchejte, čokoláda by se Vám měla kompletně rozpustit.
- Připravené ganache aplikujte na cheescake vrstvu.
- Na vrchol aplikujte půlky sušenek Reese’s.
- Nechte vychladit po dobu nejméně 3 hodin, nejlépe přes noc.
- Nakrájejte na 16 kusů a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!