Lahodná polévka před výplatou. Za 30 Kč připravíte hrnec, ze kterého se nají celá rodina. Navíc vám pomůže i se zdravotním posílením organismu

Kdo by neznal klasickou bramboračku. Polévka, která má v naší zemi velmi dlouhou tradici je oblíbenou pochoutkou spousty lidí. Každý má na bramboračku svůj vlastní recept, který si většinou chrání jako oko v hlavě. My se s vámi dnes podělíme o recept, který vás zaručeně osloví a překvapí. Touto báječnou polévkou uděláte všem blízkým pořádnou radost.

Bramboračku každý rád jinak

Bramboračka je lidový název pro bramborovou polévku, která se v naší zemi vaří už od nepaměti. Většina lidí na ni má svůj recept a každý ji vaří z jiných ingrediencí. Ta hlavní ovšem vždy zůstává stejná, a to jsou brambory. To, že můžete do této polévky dát spoustu věcí bez ohledu na dodržování receptu, dělá z polévky vždy originální pokrm.

Někdo přidá houby, někdo více zeleniny a někdo tam nechá jen brambory a přidá více koření. Co ale takhle přidat maso? Slyšeli jste už někdy o bramboračce s masem? Pokud ne a zdá se vám tato kombinace zvláštní, pozorně čtěte dále. Máme pro vás recept, který vás přesvědčí o tom, že bramboračka s masem je geniální polévkou, která dostane téměř každého.

Čtěte také: Rádi pěstujete kytky, ale často Vám rychle vadnou? Pak si připravte tyto 3 zázračné ingredience, se kterými přivedete i povadlé květiny zpět k životu!

Jednoduché ingredience

Pokud si chcete tento recept vyzkoušet a uvařit tak bramboračku, o které jste doposud neměli ani zdání, připravte si následující suroviny: 0,5 kg vepřové panenky (může být i jiný druh masa), 60 dkg brambor, 1 cibule, paprika, sůl, pepř, 2 lžíce másla a vývar. Ingredience jsou počítány na množství pro 4 osoby.

Na kostky a do hrnce

Máte-li připraveno, dejte se s radostí do vaření. Maso nakrájejte na kostky a najemno si nasekejte cibuli. Cibuli orestuje na másle v hrnci, dokud nezesklovatí. Poté přidejte nakrájené maso a duste ho, dokud nezměkne. Dochuťte ho solí, pepřem, paprikou a rozdrobte do něj polévkovou kostku. Přidejte také bobkový list a poté zalijte horkou vodou tak, aby maso bylo celé pod vodou.

Mezitím si na kostky nakrájejte brambory. Chvilku před tím, než bude maso hotové, přidejte brambory do hrnce a doplňte vodou. Vařte na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Před servírováním počkejte alespoň 20 minut, než se spojí chutě. Přejeme dobrou chuť.